Producenci

Cenniki do pobrania

Sonda

Jak trafiłeś na stronę naszego sklepu?

Statystyki

Produktów:
1297
Kategorii:
87
Nowości:
4
Promocje:
2

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Polityka prywatności i pliki cookies

Polityka prywatności i informacja o plikach cookies

1. INFORMACJE OGÓLNE

Dokument ten określa zasady Polityki prywatności w Sklepie internetowym www.apteczka-sportowa.pl (dalej jako "Sklep Internetowy") i ma charakter informacyjny.

W celu zapewnienia pełnej przejrzystości procesów przetwarzania danych osobowych zapisy niniejszej Polityki określają jakie dane na temat Użytkowników są gromadzone, do czego są wykorzystywane i komu mogą być udostępniane.

2. ADMINISTRATOR

Firma MADOX Rafał Tłokiński z siedzibą przy ul. Topolowej 15 B, Łajski, Polska; wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki, NIP: 1180847476, REGON: 012345534, tel: 609806704, e-mail: apteka-sportowa@apteka-sportowa.pl (zwany dalej Firmą).

Administrator danych, działa w zgodzie z podstawowym aktem prawnym, na podstawie którego Firma przetwarza dane osobowe Użytkowników - Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (zwane dalej „RODO”)

3. DANE OSOBOWE

W części sprzedażowej portalu www.apteczka-sportowa.pl Użytkownik ma możliwość rejestracji, ale nie jest ona konieczna do dokonania zakupów. Rejestracja umożliwia Użytkownikowi użycie dodatkowych funkcjonalności i korzystania z rabatów. Dane osobowe Użytkowników mogą być również zbierane w celu odpowiedzi na pytania zadane apteczka-sportowa.pl niezależnie od formy (np. formularz kontaktowy, e-mail, telefon), przesyłania informacji marketingowych lub przy okazji organizowania konkursów i akcji promocyjnych.

Podstawą przetwarzania danych osobowych w powyższych przypadkach jest zgoda osoby (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Podkreślamy, że wyrażenie zgody przez Użytkownika na przetwarzanie przez Firmę MADOX jego danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne, zaś każdą zgodę na przetwarzanie danych osobowych można w dowolnym momencie odwołać. W związku z tym dane Użytkownika będą przetwarzane przez portal apteczka-sportowa.pl do czasu odwołania zgody przez Użytkownika.

Odbiorcami danych mogą być: podmioty obsługujące stronę apteczka-sportowa.pl, dostawcy usług marketingowych, dostawcy usług internetowych, dostawcy technologi informatycznych, firmy wysyłkowe, firmy księgowe, firmy obsługujące płatności.

W przypadku dokonania zakupu lub skorzystania z innych usług oferowanych przez apteczka-sportowa.pl podstawą przetwarzania danych Użytkownika jest realizacja umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). W związku z tym dane Użytkowników będą przetwarzane do czasu realizacji zamówienia lub usługi oraz do czasu przedawnienia lub wygaśnięcia roszczeń. Odbiorcami danych mogą być: firmy wysyłkowe, firmy księgowe, dostawcy towarów, dostawcy rozwiązań informatycznych, firmy obsługujące płatności, banki, firmy ubezpieczeniowe, firmy windykacyjne, firmy świadczące usługi marketingowe, dostawcy usług magazynowych, dostawcy usług telekomunikacyjnych, firmy utylizujące dokumenty, uprawnione organy państwowe.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. Można tego dokonać poprzez kontakt z Administratorem. W przypadku Użytkowników zarejestrowanych dodatkowo można sprostować dane poprzez ich edycję w profilu użytkownika.

Organem nadzoru, do którego Użytkownik ma prawo wnieść skargę jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

4. JAWNE DANE OSOBOWE

Dane osobowe podane w czasie wystawiania komentarzy do produktów, są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane.

5. USUNIĘCIE KONTA UŻYTKOWNIKA

Każdy z Użytkowników, który założył konto sklepowe, może w dowolnym czasie poprosić o jego usunięcie. Konto zostanie skasowane natychmiast lub po zrealizowaniu zamówień do niego przypisanych. Z bazy danych portalu apteczka-sportowa.pl zostaną usunięte wszelkie dane podane przez Użytkownika.

Usunięcie danych Użytkownika na żądanie jest działaniem nieodwracalnym. Odtworzenie takiego konta nie jest możliwe. Klient będzie musiał ponownie je założyć i wprowadzić wszystkie dane.

6. KOMENTARZE UŻYTKOWNIKÓW

Komentarze umieszczane przez Użytkowników pod produktami oraz będące oceną sklepu (również wysłane na adres e-mail sklepu) stają się własnością firmy MADOX Rafał Tłokiński i mogą zostać użyte w takiej formie lub skróconej, do promocji sklepu lub produktów w nim się znajdujących.

Komentarze takie nigdy nie będą podpisane pełnym imieniem i nazwiskiem, chyba że Klient wyraził na to zgodę lub wpisał te dane samodzielnie. Firma MADOX nie ponosi odpowiedzialności za dane osobowe umieszczone przez Klientów w komentarzach.

Opinie wyrażone w komentarzach nadal pozostają opiniami Użytkowników, a nie pracowników Firmy.

7. BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Sklep internetowy www.apteczka-sportowa.pl zbudowany jest w oparciu o technologie sprawdzone i testowane na całym świecie. Techniczne i organizacyjne mechanizmy ochrony danych osobowych dobierane są z uwzględnieniem charakteru, zakresu, kontekstu i celów przetwarzania oraz ryzyka naruszenia praw lub wolności osób fizycznych o różnym prawdopodobieństwie i wadze, adekwatnie do zidentyfikowanych zagrożeń.

8. ZAKRES ZBIERANYCH DANYCH

Podczas rejestracji pytamy o:

  • adres e-mail

  • hasło

  • dane osobowe – imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres wykonania dostawy zakupionego towaru

  • dane firmowe – nazwa, adres, NIP (jeżeli Użytkownikiem będzie podmiot gospodarczy)

  • numer telefonu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru bez rejestracji w naszym sklepie pytamy Klienta o:

  • imię i nazwisko

  • adres zamieszkania

  • numer telefonu

  • dane dotyczące wyboru formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Każdorazowo minimalizujemy zakres gromadzonych danych prosząc jedynie o te dane, które są niezbędne dla realizacji celu przetwarzania.

9. DANE ZBIERANE AUTOMATYCZNIE

Podczas Państwa wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zapisywany jest numer IP używanego komputera.

10. SPOSÓB WYKORZYSTANIA DANYCH OSOSBOWYCH

Dane osobowe Użytkowników wykorzystywane są wyłącznie zgodnie z celem przetwarzania, o którym są informowani. Zdarza się, że dane są udostępniane innym podmiotom, ale tylko w przypadkach, gdy jest to niezbędne dla realizacji celu przetwarzania („odbiorcy danych”) lub wymagane prawem.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Użytkownika pieniędzy oraz wysłania zamówionego towaru. Dane Użytkownika mogą w tym celu zostać przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Jego karty kredytowej oraz firmie przewozowej w celu dostarczenia przesyłki.

Jeżeli Użytkownik wyrazi zgodę na otrzymywanie Newslettera, wykorzystamy dane osobowe w celu realizacji subskrypcji naszego biuletynu informacyjo-reklamowego.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych Użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym Użytkowniku.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

11. KONTAKT Z UŻYTKOWNIKIEM

Użytkownik, który dokonał transakcji zakupu towaru, może otrzymać od nas e-mail, wiadomość SMS dotyczącą stanu realizacji zamówienia lub jeżeli wymaga tego proces realizacji zamówienia będziemy kontaktować się telefonicznie.

Jeżeli Użytkownik zapisze się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, będzie od nas otrzymywał subskrypcję Newslettera zgodnie ze zleceniem. Użytkownik może w dowolnym momencie wypisać się z Newslettera, używając do tego odpowiedniego linku znajdującego w stopce każdego Newslettera. Nie ponosi przy tym żadnych kosztów ponad te wynikające z umowy zawartej z dostawcą internetu.

12. WYKORZYSTANIE PLIKÓW COOKIES

Pliki Cookies to informacje zapisywane przez serwer na dysku Państwa komputera. Informacje z plików cookies pozwalają dostosować wygląd strony internetowej do zainteresowań Klienta (np. decydują o treści reklamy, która pojawi się na witrynie). Cookies to także narzędzie do sporządzania danych na temat popularności danej strony internetowej.

Stosujemy dwa rodzaje plików cookies:
- sesyjne – znajdują się na urządzeniu do momentu wylogowania się ze strony internetowej albo do czasu wyłączenia opcji przechowywania plików cookies w danej przeglądarce internetowej,
- stałe – pozostają na urządzeniu przez okres wyznaczony w ustawieniach plików cookies w opcjach przeglądarki internetowej lub do czasu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownika.

Zazwyczaj oprogramowanie domyślnie dopuszcza działanie plików cookies. Jednak w każdej chwili można je wyłączyć (wszystkie przeglądarki zawierają taką opcję). Ograniczenie stosowania plików cookies może niekiedy wpłynąć na niektóre funkcje umieszczone na stronie internetowej.

Pliki cookies nie zagrażają systemowi komputera Klienta. Wykonują one bezimienną identyfikację, zawierają przeważnie jedynie nazwę witryny internetowej, z której pochodzą, ich czas przechowywania na urządzeniu końcowym i unikalny numer.

Pliki cookies mogą zawierać dane osobowe, jeśli zostały umieszczone na naszej witrynie. Takie dane są przez nas skutecznie chronione i nikt nieuprawniony nie ma do nich dostępu. Informacje te wykorzystywane są tylko w trakcie wykonywania pewnych określonych działań, które zostały zaakceptowane (np. przy realizacji zamówienia). Pliki cookies zawierają jedynie informacje, które są niezbędne do prawidłowego wykonywania naszych usług.

13. ZASADY BEZPIECZEŃSTWA

Jeżeli Użytkownik korzysta z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług www.apteczka-sportowa.pl, do których musi się zalogować, winien wylogować się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować jego zasobów lub informacji. Zalecamy wyłączenie automatycznego zapamiętywania haseł w opcjach przeglądarki internetowej.

Prosimy Państwa o zachowanie ostrożności w udostępnianiu danych, w szczególności swojego hasła, osobom trzecim.

14. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

Dane osobowe gromadzone zgodnie z celami określonymi w naszej Polityce prywatności są przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji danego celu, a także, w związku z zabezpieczeniem interesu Administratora danych, do czasu przedawnienia lub wygaśnięcia roszczeń.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego dostępnego na stronie internetowej, poprzez e-mail apteka-sportowa@apteka-sportowa.pl, lub listownie na adres MADOX Rafał Tłokiński, ul.Topolowa 15 B, 05-119 Łajski, Polska.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Promocje

ARTROX Drink 300 g VITALMAX ARTROX Drink 300 g VITALMAX 33,00 zł 40,00 zł

SCITEC HCA Chitosan 100 kaps SCITEC HCA Chitosan 100 kaps 28,00 zł 36,50 zł

ecard

MADOX professional supplement |
Topolowa 15 B | Łajski 05-119
| Tel. 609-806-704
Click Shop | Hosting home.pl